Salon Shine, Pure Skincare

Met een behandeling om de 4 tot 6 weken blijft je huid actief en verzorgd. De huid vernieuwd zich elke 28 dagen en met een stimulerende behandeling elke 6 weken weet je zeker dat je goed zit. Voor de eerste behandeling zal een intake gesprek plaatsvinden. Hiervoor wordt eenmalig extra tijd ingeboekt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

BASIS BEHANDELING:

DR. BAUMANN Basis 45 min

Huidanalyse, oppervlakte reiniging met borstelapparaat, peeling, oneffenheden verwijderen, epileren, masker, dagverzorging.

DR. BAUMANN Extra 60 min

Huidanalyse, oppervlakte reiniging met borstelapparaat, peeling, oneffenheden verwijderen, epileren, masker (tijdens het inwerken van het masker ontvang je een heerlijke ontspannen handmassage), gezichtsmassage doormiddel van intensieve lotion vol voedingsstoffen, dagverzorging. 
 

DR. BAUMANN Deluxe 75 min

Huidanalyse, oppervlakte reiniging met borstelapparaat, peeling, oneffenheden verwijderen, epilerenmasker (tijdens het inwerken van het masker ontvang je een heerlijke ontspannen handmassage), ampul, peel-off masker, uitgebreide gezichtsmassage doormiddel van intensieve lotion vol voedingsstoffen, dagverzorging.

Als je een deelbehandeling wilt toevoegen, zoals bijvoorbeeld het verven van de wenkbrauwen of wimpers betaal je hier €7,- extra voor.  

 HUIDVERBETERENDE BEHANDELINGEN: 

DR. BAUMANN Acne 60 min

Naast het mild reinigen en ontsmetten van de huid zijn de producten van DR. BAUMANN erop gericht om verstopping van de poriën tegen te gaan door het vloeibaarder maken en houden van de huidtalg. Je huid zal niet minder talg produceren maar de kwaliteit zal verbeteren voor een betere afvloeiing.

Verder bevatten de acne producten van DR. BAUMANN ook stoffen die de vrije vetzuren, veroorzaakt door de acne bacterie, gaan neutraliseren waardoor heftige
ontstekingen minder frequent voorkomen.

DR. BAUMANN Anti aging 75 min

Wanneer kies je de anti-aging boost?

Al vanaf je 30ste levensjaar krijgt je huid de eerste tekenen van huidveroudering. Die veroudering kun je niet tegengaan. Maar wél de zichtbare kenmerken ervan. De anti-aging boost werkt preventief: het helpt bij het behoud van een jonge, vitale uitstraling. Maar het geeft ook goede resultaten als je al zichtbare huidveroudering hebt. Bijvoorbeeld bij kraaienpootjes of rimpels, een verslapte huid, een bleke huid of een slechte doorbloeding.

Als je ouder wordt verandert je huid. Je lederhuid wordt dunner en de aanmaak van elastine- en collageenvezels vermindert, wat de huid slapper en kwetsbaarder maakt. Daarbij kan je huid, in de loop der jaren, verouderen door bijvoorbeeld roken of zonnen.

Gelukkig kan je de zichtbare tekenen van huidveroudering bestrijden. De anti-aging boost helpt om een frisse, vitale uitstraling te behouden. De behandeling herstelt onzuiverheden, verbetert de aanmaak van collageen en elastine en voert afvalstoffen af. Je huid ziet er weer jonger en gezond uit.

Een flinke boost met extra werkstoffen, pure hylaronzuur, vitamine A, C, E en de meervoudige liposomen zal je huid flink opknappen en verstevigen. Ook de reinigings producten geven tijdens het reinigen van de huid een reinigende en voedende werking. De behandeling bevat ook een massage van het gelaat.

DR. BAUMANN Couperose 60 min

Couperose is een cosmetisch storende maar ongevaarlijke huidaandoening. Door het voortdurend uitzetten van de adertjes gaan ze zich permanent verwijden en/of springen. Daarom gaat deze aandoening gepaard met tele's, gesprongen haarvaatjes en een roodverkleuring van de wangen en/of de neus, soms ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Tijdens de behandeling voeden we de huid met meervoudige liposomen en pure paardebloemextracten om de haarvaatjes te verstevigen. Zeer verstevigend voor de huid en kalmerend.

DR. BAUMANN Eczeem, psoriasis 60 min

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. Veelvoorkomende symptomen zijn: jeuk, roodheid, schilfering, bultjes en soms blaasjes. 

Hoe ontstaat eczeem?

Eczeem kan op elke leeftijd ontstaan. Jonge kinderen kunnen er last van krijgen, maar ook op latere leeftijd kan je klachten ontwikkelen. De oorzaak van de klachten verschilt.

Eczeem kan bijvoorbeeld ontstaan door allergische reacties zoals hooikoorts of voedselallergie. Bij contacteczeem wordt de huiduitslag veroorzaakt door blootstelling van de huid aan een (mild) irriterende stof. Bekende boosdoeners zijn zeep, wasmiddel, sieraden, schoonmaakmiddelen en make-up. Maar ook een te droge huid, een immuunreactie of huidontstekingen kunnen eczeem veroorzaken.

Psoriasis is een chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door dikke, rode, schilferende plekken op de huid. De aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. 

Hoe ontstaat psoriasis?

Je huid vernieuwt constant. Oude huidcellen worden vervangen door nieuwe.  Normaal doet je huid hier ongeveer een maand over, maar bij psoriasis gaat dit veel sneller: binnen vier tot zes dagen. De huidcellen krijgen hierdoor niet voldoende tijd om uit te groeien. Als deze onvolgroeide cellen de oppervlakte bereiken worden ze zichtbaar als witte schilfers. De huid raakt geïrriteerd en uiteindelijk ontstoken, en dit geeft de kenmerkende rode, verdikte plekken. Psoriasis gaat helaas nooit over, het is een chronische aandoening. 

DR. BAUMANN Rosacea 60 min

Rosacea is een ongevaarlijke huidafwijking in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste levensjaar. Aan rosacea kan je jammer genoeg niet veel doen. We kunnen enkel door een goede behandeling proberen de huid weerbaarder te maken zodat aanvallen van rosacea minder frequent voorkomen en ook minder lang duren zodat de huid rustiger oogt. De behandeling werkt zeer kalmerend voor de huid. Let op: Een rosacea huid moet behandeld worden met vetvrije producten! 

DR. BAUMANN Fruitzuur behandeling: acne, anti-aging, pigmentvlekken. 60 min met massage, 45 min zonder massage

Fruitzuur peeling 10%, 20% & 30% :

Wat is een fruitzuurpeeling

 Een fruitzuurpeeling is een intensieve huidbehandeling. Het zorgt dat de bovenste huidlaag van dode huidcellen loslaat van de huid.

Waarom een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling geeft je huid een intensieve oppepper en reiniging. Dat maakt de behandeling erg geschikt voor huidproblemen als acné, littekens, pigmentvlekken en fijne rimpels. Ook bij een algeheel verouderde of verslapte huid werkt de fruitzuurpeeling goed.

De fruitzuren in de peeling gaan een reactie aan met de huid. Dit weekt de bovenste huidlaag, die bestaat uit dode huidcellen, los van de diepere huidlagen. In de diepere huidlagen stimuleert het zuur juist de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor wordt de huid steviger, gezonder en vervagen de huidklachten.

Hoe werkt de fruitzuurpeeling?

Voor de peeling maak ik gebruik van glycolzuur. Dit product mag in hogere gradaties uitsluitend worden gebruikt door een schoonheidsspecialist. Glycolzuur is een fruitzuur op basis van suikerriet. Van de gebruikte fruitzuren voor fruitzuurpeelings is deze het meest effectief, vanwege zijn moleculaire structuur.

Het glycolzuur verzwakt de binding tussen de opperhuidcellen, die daardoor sneller loslaten. Tegelijk stimuleert het de cel aanmaak van vooral collageenvezels. Deze huidvezels helpen je huid stevig en gezond te houden. Het glycolzuur vergroot tevens de waterbindende capaciteit van de hoornlaag. Dit maakt de huid soepeler. Als laatste werkt het ontstekingsremmend en zuivert het je poriën. Dit maakt de fruitzuurpeeling effectief bij acné.

Wat houdt een fruitzuurpeeling in?

Voor de peeling zorg ik dat de huid goed gereinigd is, om het effect te optimaliseren. Daarna breng ik het glycolzuur aan. De concentratie is afhankelijk van de huid en eventuele klachten, die wordt dus persoonlijk afgestemd. Het zuur werkt snel in. Als de peeling is voltooid neutraliseer ik het zuur met een basische oplossing. Hierna krijg je nog een aloë-vera masker om de huid te verkoelen en verzachten, en ik breng een speciaal serum aan. De fruitzuurpeeling is niet pijnlijk. Je huid kan wat rood en jeukend zijn en kan gaan schilferen. Dit hoort er bij en kan geen kwaad. Bescherm je huid goed in de weken na de behandeling, bij voorkeur met een zonnebrandcrème SPF30.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dit is afhankelijk van je huidconditie. Hebben de klachten bijvoorbeeld te maken met een sterk verhoornde huid, dan bereik je het beste resultaat met een kuur van drie behandelingen binnen zes weken. Hiermee krijgt je huid telkens voldoende tijd om te herstellen en zijn de behandelingen frequent genoeg om huidproblemen grondig aan te pakken.

Wil je je huid een boost geven, dan volstaat een losse fruitzuurpeeling ook.

Als je een deelbehandeling wilt toevoegen, zoals bijvoorbeeld het verven van de wenkbrauwen of wimpers betaal je hier €7,- extra voor. 

DEELBEHANDELINGEN GEZICHT:

Ampul, een boost voor je huid (hoge concentratie werkzame stoffen)

Epileren wenkbrauwen 

Verven wenkbrauwen 
Verven wenkbrauwen + epileren 
Verven wimpers 
Verven wenkbrauwen + wimpers 
Verven wenkbrauwen + wimpers + epileren

Harsen bovenlip
Harsen kin
Harsen zijkant gezicht
Harsen bovenlip + kin

VISAGIE

Feest make-up (daggast bruiloft)
Bruidsmake-up*
* proef make-up, make-up op de dag zelf, inclusief lippenstift

Shine bride arrangement:
Shine bride behandeling extra + bruidsmake-up
Shine bride behandeling deluxe + bruidsmake-up

Make up advies 60 min

Voor afspraken op locatie worden reiskosten €0,19 p/km berekend